Corona en ondernemen

Je kent vast wel iemand die z’n winkel of bedrijf heeft moeten sluiten. Eén voor één zagen ook wij ze hun deuren of hun etalages sluiten: horeca, winkels en zelfstandigen. En niemand die weet wanneer ze opnieuw zullen opengaan. Maar allemaal vallen ze wel in dezelfde diepe geldput, die zelfs met hulp van de overheid veel hartzeer doet. Maar waarom zou je de sluiting van je bedrijf of winkel als excuus gebruiken om niet verder te ondernemen? We zijn allemaal ondernemers geworden omdat we de kracht hebben om te verkopen en klanten te genereren. 

Stop daar dan nu ook niet mee, want er zijn echt wel manieren om klanten tijdens de crisis aan te trekken.

Vertel me eens, waar gebeurt het allemaal,
online toch?

Bijna 80 % van de mensen werkt van thuis uit, of zit gewoon thuis door corona. Dat ze dan al sneller eens het internet afschuimen, is geen hogere wiskunde. Daarom is het ideaal om jezelf online visueel beter op de markt te zetten, of toch dat je online vindbaar bent. Meer nog, het is een uitgelezen kans om een webshop op poten te zetten. Had je iets anders te doen dan? Wat je nu al doet, hoef je later niet meer te doen.

Trouwens, een webshop is alles behalve een verloren zaak. Na de huidige crisissituatie gebruik je de webshop gewoon verder als extra inkomen. Slimme zet, niet waar?

elen zijn jou al voorgegaan: frituren,slagerijen,bloemenwinkels,bakkerijen, …

Allemaal hebben ze een manier gevonden om zichzelf staande te houden en omzet te genereren: via hun eigen unieke webshop. Ze hebben hun hoofd niet laten hangen, en snel gehandeld tijdens deze Corona periode.

Moet een webshop daarom saai zijn? Neen! Het moet gewoonweg duidelijk zijn wat u aanbiedt, met een gemakkelijke manier van betalen. Jij blij, klanten blij. 

Wacht, je hebt nu tijd door de Corona ?

Dat je als bedrijf nu eens voldoende tijd hebt om iets anders te doen, moet toch geen negatief gegeven zijn? Misschien eens wat rekken uitkuisen, de administratie eens rustig in orde brengen… Maar wat je ook zeker kan doen is jouw marketing even aanpakken, meerbepaald het online gebeuren. Heb je al even een website? Super! Maar misschien bestaat die al eventjes, en kan die wel wat refreshing gebruiken? Je hoeft vaak slechts kleine details aan een website te veranderen om een heuse verandering te zien. In deze tijden kan dat ook wel een glimlach tevoorschijn toveren. Denk maar eens aan de content die herschreven kan worden, of afbeeldingen die gedateerd zijn. Zit niet stil, maar kijk hier eventjes om dat op punt te zetten. Het is sowieso een investering op lange termijn. 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!